طیبه مرشدی امروز نهم اسفندماه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: در بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، دانشآموزان همه مدارس دسترسی به مشاور دارند و مدارسی که مشاور ندارند مدیر موظف است یک مددکار اجتماعی در نظر بگیرد تا به دانشآموزان خدمات ارائه دهد.
وی هدف از اجرای این طرح که از سال ۹۰ در آموزش و پرورش لرستان آغاز شده است را شناسایی دانشآموزان در معرض خطر اعتیاد به مواد مخدر و بازتوانی آنها برشمرد و اضافه کرد: در طرح نماد(نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان ) با ۱۴ دستگاه برون سازمانی نظیر امداد، بهزیستی، علوم پزشکی، ناجا و دستگاه قضایی مشارکت داریم که براساس بند ۴ این طرح دانشآموزان به لحاظ روانشناختی، درمان و بازتوانی در کمپهای ترک اعتیاد پذیرش نمیشوند و خدمات سرپایی به آنها داده میشود.
کارشناس پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش لرستان اضافه کرد:بر اساس خوداظهاری دانشآموزان، این افراد وابستگی خیلی شدیدی به مواد مخدر ندارند و بیشترین مصرف آنها قلیان و سیگار است.
مرشدی بیان کرد: در طرح نماد برای شناسایی افراد از آنها آزمونهایی گرفته میشود.
وی در خصوص طرح “یاریگران زندگی” اظهار کرد: براساس بند ۵ این تفاهمنامه با همکاری شورای مبارزه با مواد مخدر بیشتر برنامههای مراقبتی و توانمندسازی دانشآموزان را در دستور کار داریم و در این راستا ۲۱۳۰ کانون یاریگران زندگی فعال هستند که بیشتر مدارس استان را تحت پوشش قرار دارند.
کارشناس پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش لرستان گفت: در بحث طرح “مانا و ماد” که شامل پروژههای کوچکی در بهزیستی هستند دانشآموزان مسئولیت اصلی را برعهده دارند و با کسب مهارت اساسی زندگی مثل “نه گفتن”، ” مشورت کردن” و”درخواست کردن”با ظرفیتهای محلی در راستای حل مشکل اصلی مدرسه و دانشآموزان موثر خواهند بود.
وی گفت: خط مخصوص طرح نماد ۱۵۷۰ است که اولیا و دانشآموزان از ۸ صبح تا ۸ شب میتوانند تماس بگیرند و از خدمات روانشناختی آن بهره ببرند.
کارشناس پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه در سال ۹۶ شهرستان چگنی به عنوان پایلوت کامل طرح نماد معرفی شد، تصریح کرد: هماکنون پنج شهرستان چگنی، کوهدشت، نورآباد و ناحیه یک و دو آموزش و پرورش لرستان پایلوت کامل طرح نماد در استان هستند.