سیدعماد شاهرخی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از مخاطبین اصلی مقام معظم رهبری در نامگذاری شعار سال وزارت جهاد کشاورزی است چون هم مقوله مهار تورم و هم رشد تولید در حوزه فعالیتهای سازمانهای جهاد کشاورزی است.
وی ادامه داد: ما هرچقدر بتوانیم تولید را افزایش داده، ظریب دانش فنی را در پهنههای کشاورزی برده و کار را علمی پیش ببریم میتوانیم تولید را افزایش داده و تورم را مهار کنیم.
شاهرخی با اشاره به اینکه ما استانی هستیم که یکی از پیشرانهای اصلی ما در بخش اقتصادی، کشاورزی است، بیان کرد: میزان اشتغال ما در بخش کشاورزی ۱۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری است، به این معنا که ۱۰ درصد بیشتر مردم ما نسبت به سایر استانها در حوزه کشاورزی فعالیت دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: همین اتفاق در حوزه اقتصاد افتاده است یعنی ۱۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری بخش کشاورزی در اقتصاد استان مؤثر است، لذا باید تلاش کنیم که بتوانیم جهشی را در این بخش ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: در همه جلساتی که با معاونین، مدیران و مسئولان بخش کشاورزی داریم روی این نکته تأکید کردیم که باید فاصله خودمان را از رکوردها به میانگینهای تولید افزایش بدهیم.
شاهرخی افزود: ما الان در رکوردهای تولید مانند گندم آبی تا ۱۲ تن در هکتار برداشت داریم در حالی که میانگین تولید ما ۴.۲ است، اگر ضریب دانش فنی را افزایش بدهیم رقمها را بتوانیم اصلاح کرده و بذور اصلاح شده بیاوریم، دانش فنی و راهنمایی و حضور کارشناسان ما در پهنه ملموس باشد میتوانیم این رکوردها و میانگینها را به هم نزدیک کنیم که بتوانیم افزایش تولید داشته و باعث رشد تولید شویم و بتوانیم تورم را نیز مهار کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اضافه کرد: ما در حوزه بخش کشاورزی در برخی از محصولات صاحب رتبه هستیم که آنها در سامانههایی که وجود دارد ثبت شده و در کل کشور به عنوان برند هستند، به عنوان مثال در انجیر سیاه که در حوزه شهرستان پلدختر است رتبه اول را در کشور داریم.
وی بیان کرد: همچنین در تولید حبوبات بین رتبه اول و دوم هستیم و تولید گردو چهارم کشور، زردآلو پنجم کشور، چغندر پنجم و … که تولیدات خوب و با کیفیتی داریم و الان نیز در بحث گیاهان دارویی که جزء اولویتهای ماست پیشرفت خیلی خوبی داریم به عنوان مثال ۷۰۰ هکتار زعفران در استان کشت میشود.
شاهرخی ادامه داد: ۹۷ درصد گندم آبی را تحت پوشش کشت قراردادی بردیم و بیش از ۱۰ هزار قرارداد با کشاورزان به صورت سیستمی امضاء شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: به این دلیل که بیشتر اراضی ما دیم است و الان منابع آبی و تخصیص آب نیز مشکلات خود را دارد نگاه ما به این سمت بوده که افزایش تولید را در دیمزارها داشته باشیم که طرح جهش تولید در دیمزارها با فرمان مقام معظم رهبری با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برای دومین سال است که در استان اجرا میشود و در هر هکتار ۲۰۰ کیلوگرم افزایش تولید داشتیم و بناست در پایان پنج سال حداقل به ۲۵ درصد افزایش تولید در دیمزارها برسیم که عدد خوبی است.
وی ادامه داد: در طرح جهش تولید در دیمزارها حدود ۳۵۰ هزار هکتار تعهد داشتیم که با کشتهای بهاره ۱۰۰ درصد تعهد در افزایش تولید در دیمزارها را انجام خواهیم داد.
شاهرخی بیان کرد: بحث ادوات را نیز در طرح جهش تولید داریم که سال قبل ۷۰ درصد ادوات وارد طرح جهش تولید شده بود و برای سال زراعی جدید ۲۲۵ دستگاه جدید تسهیلات دادیم که خرید صورت گرفته و این ادوات به بخش کشاورزی افزوده میشوند.