صادق اسدالهی شانزدهم اردیبهشت ماه در جلسه مجازی پرسش و پاسخ در خصوص تولید و عرضه گوشت مرغ در سطح لرستان و کشور اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ ماهیانه بیش از سه میلیون هزار قطعه ریزی داشتهایم که از این میزان حدوداً ۶۶۰۰ تن گوشت تولید میشود.
وی میزان مصرف گوشت مرغ در لرستان را به صورت روزانه بیش از ۱۰۰ تُن دانست و افزود: در لرستان ماهیانه ۳۵۰۰ تُن مصرف گوشت مرغ داریم که در سال گذشته بسیار فراتر از این یعنی حدود ۶۰۰۰ تُن گوشت مرغ تأمین شد.
اسدالهی ادامه داد: در لرستان کمبود تولید مرغ وجود ندارد و با وجود تمامی محدودیتهایی که در اسفندماه درباره جوجهریزی وجود داشت حدوداً دو میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه جوجهریزی داشتیم و پیشبینی میکردیم که از این مقدار حداقل ۴۰۰۰ تُن گوشت تولید شود، این کمبود ریشه در مرز مشترک ما با هفت استان نیازمند گوشت مرغ تولیدی است و در این مقطع زمانی بسیاری از استانهای همجوار با کمبود مواجه شده است و بخشی از این گوشت توسط افراد سوء استفادهگر متأسفانه به خارج از استان ارسال میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در رابطه با وضعیت تولید استان در اسفند ماه سال گذشته نسبت به کشور بیان کرد: استان در تولید مرغ در جایگاه دوازدهم قرار دارد، اما در اسفندماه با توجه به تلاشهای زیادی که با راهنمایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان انجام شد از ۱۰ اسفند الی ۲۰ اسفند که تولید جوجه در سطح کشور به صفر رسیده بود، خوشبختانه لرستان در رتبه هفتم قرار گرفت و پیش بینی ما این بود که در ماه فروردین نیز مشکلی بابت کمبود مرغ نداشته باشیم، اما متأسفانه نیاز بازار باعث افزایش قیمت مرغ شد، افزایشی که نسبت به برخی استانهای دیگر قابل مقایسه نبود تا جایی که در برخی استانها مرغ تا ۸۰ هزار تومان به فروش رسید.
وی درباره حمایت بانکها از تولیدکنندگان مرغ تصریح کرد: قرار بود در کشور ۲۰ هزار میلیارد تومان به صنعت مرغداری کمک شود اما متأسفانه از آن ۲۰ همت تنها ۹.۵ همت پرداخت شد و بانکها به تعهد خود عمل نکردند و بخشی از برنامههای ما مغفول ماند هرچند همچنان پیگیر دریافت باقی رقم تعیین شده هستیم.
اسدالهی میزان جوجهریزی لرستان در فروردین ماه را حدوداً سه میلیون اعلام کرد و افزود: جوجهریزی در فروردین امسال به حالت نرمال برگشت و پیشبینی میکنیم در این هفته یا هفته آینده با توجه به ورود تولید فروردین ماه بازار به حالت عادی خود بازگردد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان درباره چگونگی خروج مرغ از استان گفت: در سطح مرغداریها، مرغ تحویل داده شده صورت جلسه و به کشتارگاه منتقل میشود و همکاران ما و دستگاههای نظارتی در کشتارگاه نظارت دارند و بعد از طی مراحلی از جمله ثبت رقم تحویلی، توزیع مرغ به فروشگاهها شروع و در همین سیستم تلاش شده تا حدودی افراد سودجو از این مسیر توزیع حذف وند.
وی دلیل گرانی و کمبود مرغ را کاهش جوجهریزی در استانهای دیگر دانست و افزود: تولید در برخی استانها به زیر ۳۰ درصد رسیده و برخی استانها تولیدشان زیر ۵۰ درصد بوده و همین باعث ایجاد فشار به بازار مرغ لرستان شده است.
اسدالهی تأکید کرد: جهاد کشاورزی اهرمهای مختلفی برای کمک به مرغداریها دارد از جمله تأمین سرمایه در گردش برای مرغدارها که متأسفانه به دلایل مختلف این سرمایه در گردش پنج الی شش برابر شده است و در همین جهت با رایزنیها با بانکها همچنان به دنبال دریافت تعهداتی هستیم که وعده داده بودند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان بر تلاش برای حذف دلالها و کنترل عدم ارسال مرغ استان به استانهای همجوار تأکید کرد و افزود: هرچند افراد سودجو همچنان تلاش میکنند تا در این روند توزیع اخلال بوجود آورند و در این زمینه از شهروندان خواهشمندیم هرکجا شاهد تخلفات در بازار مرغ بودند همکاران ما را مطلع کنند.
وی بیان کرد: قیمت مصوب مرغ برای مصرف کننده ۷۳ هزار تومان است.