داریوش نظری یازدهم اردیبهشت ماه در نشست «خلیج تا ابد فارس» که بهمناسبت گرامیداشت روز ملی خلیج فارس و با همکاری گروه علوم سیاسی دانشگاه لرستان و معاونت فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه برگزار شد در سخنانی تبار و تاریخ نام خلیج فارس را با استناد به منابع تاریخی تبیین کرد.
وی این نکته را تصریح کرد که اسم خلیج عربی یک اسم کاملاً جعلی است.
نظری به این موضوع اشاره کرد که سیاست و رویکرد قدرتهای استعماری و نظام سلطه آن است که بین ایران و سایر کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای همسایه، تنش، اختلاف و درگیری ایجاد شود تا وحدت در جهان اسلام، وجود نداشته باشد.
عضو هیئت علمی تاریخ دانشگاه لرستان به راه انداختن اسم جعلی همچون خلیج عربی را تداوم همان سیاستهای نظام سلطه برای ایجاد درگیری، تنش و اختلاف در منطقه خاورمیانه دانست.
عابدین درویشپور، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان نیز در این جلسه گفت: سیاست استکبار و نظام سلطه، این است که همواره بین کشورهای اسلامی اختلاف و تنش و درگیری وجود داشته باشد.
وی روز ملی خلیج فارس را گرامیداشت یکی از رویدادها و تحولاتی دانست که ریشه در روحیه ضد استکباری مردم ایران دارد.
همچنین علی امیری، عضو هیئت علمی جغرافیا دانشگاه لرستان، در سخنانی، اهمیت ماهیت پهنه آبی خلیج فارس را توضیح داد که ماهیت سیاسی دارد.
وی خلیج فارس را دارای اهمیت بالای ژئوپلیتکی دانست و بیان کرد که مسائل سیاسی این پهنه، باعث ایجاد درگیری و تنشهایی شده است.
اهمیت اقتصادی این منطقه را نیز امیری در بخشی از سخنانش با توجه به وجود ذخایر نفتی و گازی این منطقه، تشریح کرد و گفت: به علت وجود این ظرفیت های بزرگ اقتصادی، نگاه قدرتهای بزرگ به خلیج فارس یک نگاه سلطهگرایانه است.