وحید کرمالهی امروز سه شنبه ۲۹ فروردین ماه در نشست با خبرنگاران که در سالن آمفیتئاتر استانداری لرستان برگزار شد، در خصوص اراضی دانشگاه لرستان با بیان اینکه فصلالخطاب ما در این راستا قانون است، افزود: مجری قانون هستیم و باید اختلافنظرها در خصوص واگذاری اراضی دانشگاه لرستان برای تولید مسکن ملی از طریق مجاری قانونی حل شود.
وی با بیان اینکه پیشرفت علمی به تولید علم و اندیشه است نه به مساحت و عرصه، افزود: مخالف علم و دانش نیستیم چون خودمان پرورشیافته دانشگاه هستیم و چنانچه مجبور به ساخت واحد مسکونی برای اقشار مختلف جامعه نباشیم کاری به اراضی دانشگاه لرستان نخواهیم داشت.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان ادامه داد: قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۴۰۰/۰۶/۰۴ ابلاغ شده که در ماده ۱۰ این قانون آمده است همه وزارتخانهها، موسسات و دستگاههای دولتی و همچنین شرکتهایی که صد درصد سرمایه و سهام آنها متعلق به دولت است، مکلف هستند نسبت به واگذاری و تحویل رایگان اراضی در اختیار خود که در چهارچوب مکانیابی موضوع ماده (۶) قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن قرار میگیرند ظرف دو ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون بنا به درخواست وزارت راه وشهرسازی اقدام کنند.
راه و شهرسازی لرستان در خصوص اراضی دانشگاه لرستان ۱۰۰ درصد قانونی اقدام کرده است
کرمالهی افزود: همچنین براساس ماده ۱۲ قانون جهش تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی موظف است به منظور تامین زمین مورد نیاز این قانون، استفاده از اراضی درون شهری در بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی، اراضی متصل به بافت شهری و اراضی دستگاهها را در اولویت قرار دهد، همچنین وزارت راه و شهرسازی موظف است ضمن استفاده از ظرفیتهای توسعه اراضی موضوع این قانون، ظرف یک سال نسبت به باز پسگیری آن دسته از اراضی واگذار شده قبلی که مطابق مفاد قرارداد احداث نشده است، اقدام و متخلفین از اجرای این حکم به انفصال از خدمات دولتی و عمومی محکوم میشوند.
وی بیان کرد: کاری که راه و شهرسازی انجام داده ۱۰۰ درصد قانونی است و البته در این راستا رعایت دانشگاه را خواهیم کرد و تفاهمنامهای بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت علوم در کشور امضا شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان ادامه داد: شورای عالی معماری شهرسازی تصویب کرده در دانشگاهها چنانچه خوابگاههای دانشجویی و خوابگاه اساتید داخل دانشگاه باشند به ازای هر دانشجو ۱۰۵ مترمربع سرانه تعیین شده است با این اوصاف هماکنون دانشگاه لرستان بین ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ دانشجو دارد که با احتساب این سرانه کل زمین مورد نیازش بین ۸۰ تا ۹۰ هکتار است و البته این درحالیست که بخشی از دانشجویان در دانشکده کشاورزی مستقر هستند و حتی تعدادی از خوابگاهها نیز در بیرون از دانشگاه قرار دارند.
صحبتهای مدیرکل راه و شهرسازی لرستان در حالی عنوان میشود که حجتالاسلام حبیبالله حاتمی کن کبود مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای لرستان در خصوص زمینهای دانشگاه لرستان گفت: هر کسی تحت هر عنوان و جایگاهی بخواهد به اراضی دانشگاه لرستان تعرض کند به جایگاه علمی استان تعرض کرده است.
وی گفت: اراضی دانشگاه لرستان برای ایجاد دانشکدههای مختلف و طرحهای توسعهای دانشگاه نیاز است؛ هماکنون اساتیدی در دانشگاه داریم که بضاعت اجاره یک واحد مسکن مهر را ندارند.