سیدعماد شاهرخی پانزدهم فروردین ماه در جلسه تحقق شعار رشد تولید و مهار تورم که در سالن همایش شهدای جهاد کشاورزی لرستان برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه در طی یکسال اخیر این سازمان با جهش و تحولی که در حوزه فعالیتهای خود ایجاد کرده و توانسته رکورد این سازمان و حوزه را در سطح کشور تغییر دهد.
وی بیان کرد: تاکنون با برنامهریزیهای مدون و پیگیریهای مجموعه معاونین و مدیران ستادی و شهرستانی ادارات کل تابعه و مجموعه همکاران مراکز خدمات توانستهایم در سطح کشور رتبه اول کشور در کشت دانه روغنی کاملینا، رتبه اول کشور در جذب انواع کودهای شیمیایی (NPk)، رتبه دوم کشور در جذب ادوات طرح جهش تولید در دیمزارها، رتبه پنجم کشور در کشتهای قراردادی، رتبه هشتم کشور در کشت دانههای روغنی، رتبه دهم کشور در بیمه انواع محصولات زراعی و رتبه دهم کشور در کشت کلزا کسب کنیم.
شاهرخی با اشاره به ضرورت ترویج دانش کشاورزی، بیان کرد: اهمیت این موضوع به حدی است که وزیر جهاد کشاورزی، شعار سال ۱۴۰۲ در بخش کشاورزی را «ترویج کشاورزی» نامگذاری کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: مهمترین کار در بخش کشاورزی حوزه ترویج است که بایستی یافتهها و دانش را به مزارع ببریم.
وی تصریح کرد: توجه به ترویج در بخش کشاورزی بهرهوری و افزایش تولید را به دنبال دارد، ما در بخش کشاورزی نیازمند انتقال دانش و تجربه به کشاورزان هستیم.
شاهرخی تصریح کرد: پایه پیشرفت و تحول در هر بخشی آموزش، ترویج و مهارت است و تا زمانی که ما این رویکرد و فرهنگ را در بین جامعه کشاورزی و بهرهبرداران نهاده نکنیم نباید انتظار تولید و اقتصاد پایدار داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اضافه کرد: به همین منظور باید از طریق نهادهای دانشگاهی کمک گرفت و دانش را در مزرعه انتقال دهیم و کشاورزان با روشهای علمی، آسان و نوین آشنا کنیم.
وی ادامه داد: فاصله بین رکوردها و میانگین در هر حوزه از کشاورزی زیاد است و برای دست یابی به رکوردهای برتر فقط با انتقال دانش به مزارع حاصل میشود و بایستی بتوانیم با استفاده از یافتهها و دانش تحول شگرفی را در بخشهای مختلف کشاورزی ایجاد کنیم.
شاهرخی گفت: در بخش جهش تولید در دیمزارها با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) جهش و افزایش تولید به منصه ظهور رسید به گونه ای که در این اراضی نسبت به مزارع غیر طرح، در هر هکتار ۲۰۰ کیلوگرم افزایش تولید داشتیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: در سال گذشته در راستای همین طرح جهش تولید در دیمزارها ۷۰ دستگاه و ادوات کشاورزی خریداری و جذب شد و امسال توانستیم ۲۲۴ دستگاه شامل دنباله بند و کشت کار را جذب و واگذار کنیم.
وی بیان کرد: هر چه به سمت کشاورزی مدرن پیش برویم ادوات و تجهیزات باعث بهرهوری بیشتر در بخش کشاورزی میشوند.