عطا حسنپور عصر امروز نهم فروردین ماه در نشست خبری که در محل ساختمان باشگاه افسران مجموعه فرهنگی تاریخی قلعه فلکالافلاک خرمآباد برگزار شد، با تبریک سال نو و ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: در این ایام سعی کردیم سفیری برای معرفی لرستان هستیم.
وی ادامه داد: از شروع سال نو تا روز گذشته ۶۳۸ هزار نفر از جاذبههای تاریخی استان بازدید کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: همچنین در این ایام ۱۳۰ هزار و ۸۹۱ نفر در مراکز اقامتگاههای رسمی اقامت داشتند.
حسنپور اضافه کرد: آمار بازدید از قلعهفلکالافلاک تا دیشب به ۸۷ هزار نفر رسید.
وی افزود: چند روزی است که رشد اقامت و بازدید از بناهای تاریخی به خاطر ماه مبارک رمضان کاهش یافته که طبیعی است و تنها مختص لرستان نیست.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان بیان کرد: در این ایام تمام تلاش خود را انجام دادیم تا سابقه تاریخی و فرهنگی لرستان را به گردشگران و میهمانان نوروزی معرفی کنیم.
حسنپور در ادامه با بیان اینکه آزادسازی قلعه فلکالافلاک چهار جلسه با وزیر میراث و یک جلسه هم با معاونوزیر دفاع انجام شد و مبلغی که خواستن پرداخت کردیم؛ دغدغه بنده رهاسازی قلعه است،گفت: در ثبت جهانی موقت قلعه رتبه ۲۷ بودیم که با رایزنی استاندار لرستان و نمایندگان مجلس توانستیم ۲۷ اسفندماه پرونده آن را برای معاون وزیر میراث ارسال کردیم و هماکنون دو اثر تاریخی از جمله دره خرمآباد با محوریت قلعه فلکالافلاک، غارهای باستانی، رودخانههاو مناره آجری برای ثبت جهانی قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اضافه کرد: سدهای کمندان و حوضیان پیوست تاریخی دارد.
حسنپور گفت: از چهار ماه پیش آب حوضچههای باغ گلستان را به دلیل اینکه پایههای قلعه فلکالافلاک آسیب نبیند بستیم.
وی بیان کرد: بناهای ۱۴ گانه پادگان ۰۷ ثبت ملی شدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با بیان اینکه در پادگان ۰۷ آپارتمانسازی انجام نمیشود، افزود: این پادگان ۱۵ هکتار است که قسمت غرب آن هفت هکتار بوده و بناهای تاریخی در آن قرار دارند و قسمت شمالی آن هشت هکتار بود که قرار است به بخش خصوصی واگذار و تبدیل به تجاری و مسکونی شود.
حسن پور تصریح کرد: با توجه به اینکه محوطه پادگان ثبت میراث ملی شده هرگونه کاری حتی پیکنی باید با صدور مجوز از سوی میراث فرهنگی باشد.
این مسئول بیان کرد: سرمایهگذاری که قرار است در هشت هکتار محوطه ۰۷ ساخت و ساز انجام دهد باید ضوابط میراث فرهنگی را رعایت کند؛ یعنی ضوابط ارتفاعی، حریم بصری و منظری در ساخت و ساز لحاظ شود و چنانچه ساختی صورت گیرد باید زیر ده متر باشد که مقرون به صرفه نیست.
وی افزود: ساخت وساز در پادگان ۰۷ ممنوع نیست بلکه تحت ضوابط میراث فرهنگی لرستان باید صورت گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: البته میراث فرهنگی لرستان مالک این زمین نیست چون ثبت ملی به منزله مالکیت نیست و مالک کماکان ارتش است و به مالکیتش احترام میگذاریم اما هر گونه بهرهبرداری از این بناها، تعمیر و مرمت، ساماندهی، واگذاری و ساخت و ساز تحت نظر میراث فرهنگی باید انجام شود.