مشکلات لرستان با بودجه های سالانه و قطره چکانی حل نخواهد شد
- شناسه خبر: 11915
- تاریخ و زمان ارسال: 6 اردیبهشت 1402 ساعت 8:18

یاددداشت زهرا سلگی؛ باید قبول کرد لرستان هنوز در زمینه زیرساخت ها مشکل دارد و مشکلات این دیار با بودجه های سالیانه و ترمیم بودجه ها حل نمی شود .
استانی که در بسیاری از شاخص های منفی چون تورم ،فضای کسب و کار ،فقر و فلاکت ،خودکشی ،بیکاری و……. رتبه دار در کشور و در صدر جدول استانهای کشور قرار دارد با بوجه های سالانه ،قطره چکانی و اندک و روزمرگی برخی مدیران منتج از لابی گری گروههای سیاسی از کانون های قدرت حل نخواهد شد .
لرستان نیازمند بودجه جهشی اما دریغ از بودجه جهشی ؟!!!!!
با توجه به عقب ماندگی تاریخی ،مشکلات زیرساختی بایستی برنامه ریزان و مقامات کشوری را به تخصیص بودجه جهشی وادار نمود که تا حدودی فاصله لرستان با دیگر مناطق کاهش یابد
آیا بودجه نویسان به سادگی به این بودجه جهشی برای لرستان تن می دهند ؟!!!
مردم لرستان در دهه های گذشته قربانی تبعیض های قانونی بودجه ریزان و مسئولان وقت در کشور شده اند .
بودجه ریزی در کشور هیچ گاه متناسب با نیازهای واقعی کشور نبوده است و منافع ملی و کشور با دیدگاههای کارشناسی در این راستا لحاظ نمی گردد . تخصیص بودجه در ایران با سیستم چانه زنی و نفوذ بستگی دارد که مدیران وقت نه قدرت چانه زنی داشتند و نه نفوذ برای نقش آفرینی در تخصیص اعتبارات ……
برخی از استانها بحدی در گذشته از بودجه بهره مند شده اند که اشباع شده اما باز در اولویت بودجه ریزان قرار گرفته می گیرند لرستان مظلوم قربانی این تبعیض های ناجوانمردانه قرار گرفت که از قافله توسعه جامانده است .
در دورانی نیز که تکمیل پروژه های نیمه تمام در کشور بهانه دولتمردان وقت قرار گرفت و تمام بودجه های کشور به استانهای مرکزی گسیل می شد بازهم که لرستان مظلوم نیز به سبب کم بودن طرح های نیمه تمام بزرگ سر آن بی کلاه ماند و موجب عقب ماندگی های بیشتر عمرانی اقتصادی و کشاورزی دراین استان گردید .
ضعف مطالبه گری و روزمرگی مدیران وقت
آنچه لرستان را در گرفتن حق و حقوق خود در گذشته ناتوان کرده بود ضعف مطالبه گری،نگرش های سطحی و مدیران وقت بود که تنها دلخوش به بودجه های سالانه بودند.
باید قبول کرد، ادارات استان به مدیران فاقد قدرت ،تغییر ، برنامه و توان علمی سپرده شد که به روزمرگی روزگار را طی میکردندو پتانسیل ها را هدر دادند و شاید تعدادی به پرستیژهای مدیریت دلخوش می ماندند!!!!!!
آنان نتوانستند و یا نخواستند طرح های زیرساختی و زیربنایی و ساخت واحدهای بزرگ تولیدی را مطالبه گری نمایند .
معتقدیم به هیچ وجه نیازلرستان با این اقدامات و ارقام بودجه سالانه تامین نمی شود چون عمق محرومیت دراین استان بجا مانده از دوران ستم شاهی ، جنگ تحمیلی و سیاست های مدیران فاقد بینش علم توسعه و سطحی نگر در گذشته موجب عقب ماندگی لرستان گردید.
باید اذعان داشت که لرستان قرباتی سیاست اشتباه و تبعیض گرایانه گردید که با رویکرد عدم تعادل های منطقه ای در کشور سبب شکاف عمیق منطقه ای را بوجود آوردند که علاوه برمشکلات منطقه توسعه نیافته موجب پدید آمدن مسائل و مشکلات حاشیه نشینی در مناطق توسعه یافته و زمینه آسیب های اجتماعی و تهدیدات امنیتی فراوانی شده اند .
آری ، کم توجهی مدیران دولتی ملی ، اقدامات تبعیض گرایانه بودجه ریزان کشوری ،ضعف مطالبه گری نمایندگان مجلس ،ضعف مدیران و روزمرگی آنان و عوامل دیگر بخصوص در دو دهه اول انقلاب موجب گردید لرستان درایجاد زیرساخت های اساسی فیزیکی و اقتصادی بی نصیب بماند .مطالبه زیرساخت های اساسی چون توسعه فرودگاه بین المللی ،آزادراه ، چهار خطه شدن جاده ها ، راه آهن ، سد سازی و …. حتی درسه دهه اول برای دست اند کاران ،متولیان مربوطه و نمایندگان وقت معنی و مفهومی نداشت و به سبب عمق محرومیت هنوز به دنبال آب ،برق ،جاده ،مسکن در روستاهای لرستان بودیم که متاسفانه هنوز هم این مطالبه گری در برخی مناطق لرستان وجوددارد.
نبود این زیرساخت ها عامل مهم کند شدن روند توسعه در لرستان بود که متاسفانه هنوز در برخی از آنان مشکل داریم .