رشد بی ضابطه محلات حاشیه نشین آینده شهر را تهدید میکند
- شناسه خبر: 15912
- تاریخ و زمان ارسال: 24 اردیبهشت 1404 ساعت 12:05

نشان نیوز/شهردار خرمآباد با ابراز نگرانی از روند فزاینده توسعه محلات حاشیهنشین، نسبت به پیامدهای آن برای آینده شهر هشدار داد و خواستار بازنگری اساسی در طرح جامع شهری با رویکردی مردمیمحور، پیشگیرانه و عدالتمحور شد
داریوش بارانی بیرانوند روز چهارشنبه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم لرستان، با اشاره به ابعاد نگرانکننده گسترش سکونتگاههای غیررسمی گفت: زنگ خطر توسعه بیرویه این مناطق به صدا درآمده و بیتوجهی به این مسئله میتواند چشمانداز زیستی و کالبدی شهر را با بحران مواجه کند.
وی افزود: متأسفانه مفهوم بازآفرینی شهری در سالهای گذشته صرفاً به اقدامات روبنایی تقلیل یافته، در حالیکه شهرداری خرمآباد در این دوره مدیریت شهری، گامهایی عملی و مؤثر در حوزه بازآفرینی برداشته است.
شهردار خرمآباد از آغاز پروژه بازآفرینی در حدود شش هکتار از محله فرسوده و خالی از سکنه “باباطاهر” خبر داد و گفت: در محله گلسفید نیز با اجرای بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداریها، ۳۸ ملک متروکه که محل تجمع معتادان بود، تخریب و به فضای سبز تبدیل شد.
بارانی بیرانوند همچنین درباره وضعیت پروژه دره اسدآبادی اظهار کرد: با انعقاد قراردادی به مبلغ ۴۰ میلیارد ریال با بسیج سازندگی، عملیات عمرانی این دره آغاز شده است، هرچند چالشهایی در زمینه تملک برخی املاک وجود داشت که اکنون با پیگیری و اخذ مجوزهای لازم از شورای شهر، بخش عمدهای از پروژه پیش رفته و پیشبینی میشود تا دو ماه آینده تردد در این مسیر برقرار شود.
شهردار خرمآباد در بخش دیگری از سخنان خود، از شکلگیری “ابرروستاهای بیقواره” در حریم شهر بهعنوان تهدیدی جدی یاد کرد و گفت: این سکونتگاههای غیررسمی که فاقد زیرساختهای پایه و خدمات عمومی هستند، بهمرور زمان به کانونی برای آسیبهای اجتماعی، بحران زیستمحیطی و ناکارآمدی شهری تبدیل خواهند شد.
وی تأکید کرد: در برخی از این مناطق ساختوسازها بدون رعایت اصول مهندسی، بدون پروانه و نظارت، و روی خاک سست انجام میشود؛ اتفاقی که نتیجه نبود برنامهریزی راهبردی و نظارت مؤثر بر حریم شهر است.
بارانی بیرانوند با اشاره به ضعفهای طرح جامع پیشین، که توسعه شهر را به سمت اراضی دولتی هدایت کرده بود، گفت: مکانهایی همچون پشته حسینآباد، مسکن مهر و آبشار طلایی به دلیل مالکیت دولتی انتخاب شدهاند، اما این انتخابها نباید مبنای توسعه باشند. توسعه باید براساس ظرفیتهای زیستی، زیربنایی و عدالت فضایی صورت گیرد.
وی در پایان بر لزوم بازنگری فوری در طرح جامع شهری تأکید کرد و گفت: برای پیشگیری از بحرانهای آینده، باید رویکردهای گذشته اصلاح و با نگاهی جامع و مشارکتی به توسعه شهری نگریسته شود.
منبع :ایرنا