بازنگری ضوابط تراکمی و تلاش برای ثبت جهانی دره خرمآباد در دستور کار شهرداری
- شناسه خبر: 15787
- تاریخ و زمان ارسال: 6 اسفند 1403 ساعت 14:56

نشان نیوز/شهردار خرمآباد، داریوش بارانی، در گفتوگویی با خبرنگاران، به تشریح دلایل تمایل به افزایش سطح اشغال در ساخت و سازهای شهری پرداخت و اظهار داشت: عامل اصلی این روند، کمبود و گرانی زمین در خرمآباد و همچنین نبود ضوابط تراکمی مناسب برای کنترل این موضوع است.
وی در ادامه توضیح داد: شهر خرمآباد با مشکلات جدی در تأمین زمین روبهرو است که از طرفی، علیرغم این کمبودها، ضوابط تراکمی متناسب با شرایط شهر وجود نداشته و این مسئله موجب شده است که زمینهای گران قیمت و با مشکلات فراوان برای خریداری، تنها اجازه ساخت ۲ تا ۳ طبقه را بدهند، در حالی که نیاز به تراکم بالاتری وجود دارد.
شهردار خرمآباد همچنین به اقداماتی که در جهت بهبود وضعیت تراکم و ضوابط شهری در حال انجام است اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، ما در حال بازنگری و اصلاح ضوابط تراکمی شهر هستیم و امیدواریم تا یک ماه آینده این ضوابط جدید را به کمیسیون ماده ۵ تحویل دهیم تا مراحل قانونی آن آغاز شود.
ساخت و سازهای غیر مجاز و برنامههای پیشگیرانه
بارانی همچنین از بررسی مشکلات ناشی از ساخت و سازهای غیر مجاز در شهر خرمآباد سخن گفت و اظهار کرد: در محدوده قانونی شهر خرمآباد، تخلفات ساخت و ساز غیرمجاز بسیار کم است، اما عمده تخلفات مرتبط با تخطی از پروانههای ساختمانی و ساخت و ساز بیش از حد مجاز است.
وی تصریح کرد که برای مقابله با این مشکلات، شهرداری در حال ساماندهی یک تیم پلیس ساختمانی است که بتواند به طور مؤثرتری ساخت و سازهای غیرمجاز را متوقف یا کاهش دهد.
تلاش برای بهبود بافت فرسوده و تاریخی
شهردار خرمآباد به ضوابط تشویقی جدید در بافتهای فرسوده، تاریخی و ناکارآمد اشاره کرد و گفت: ما اخیراً ضوابط تشویقی جذابی را برای نوسازی بافتهای فرسوده و تاریخی به اجرا درآوردهایم و امیدواریم که مردم از این طرح استقبال کنند تا وضعیت این مناطق بهبود یابد.
تلاش برای ثبت جهانی دره خرمآباد
در پایان، بارانی به فعالیتهای شهرداری برای ثبت جهانی دره خرمآباد اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف مهم ما، ثبت جهانی دره خرمآباد است. ما باید تا اوایل تیرماه سال آینده گزارشهای مثبتی در زمینههای کالبدی، فرهنگی، اجتماعی و انضباط شهری به سازمان ملل متحد ارسال کنیم که خوشبختانه تاکنون توانستهایم نظر مثبت کارشناسان سازمان ملل را جلب کنیم و امیدواریم در نشستهای باقیمانده در فرانسه و بلغارستان، نظر مثبت اعضای این سازمان را کسب کنیم.
این اقدامات و برنامهها بهعنوان گامی مهم در راستای بهبود وضعیت ساخت و ساز شهری و همچنین حفظ و گسترش هویت تاریخی و طبیعی خرمآباد به شمار میآیند. شهرداری خرمآباد امیدوار است با اجرای این طرحها، چالشهای تراکمی و ساخت و سازهای غیرمجاز را کاهش داده و به بهبود کیفیت زندگی شهری کمک کند.