شهرها به عنوان کانونهای نجات محیط زیست و سلامت شهری مطرح هستند
- شناسه خبر: 15773
- تاریخ و زمان ارسال: 1 آذر 1403 ساعت 13:12

نشان نیوز/ داریوش بارانی بیرانوند، شهردار مرکز استان لرستان، در آیین افتتاحیه کنفرانس بینالمللی محیطزیست و سلامت شهری، به اهمیت فزاینده محیط زیست در جهان و چالشهای آن پرداخت و تاکید کرد: شهرها به عنوان کانونهای تولید دانش، فرهیختگی، ثروت، ایده و ابتکار، تنها راه نجات محیط زیست هستند.
چالشها و ضرورت بازنگری در مبانی محیط زیستی
در این مراسم، بارانی بیرانوند با اشاره به تعهدات بینالمللی برای کاهش مشکلات محیط زیست که در کنفرانسها و بیانیههای جهانی مطرح میشود، اظهار داشت با وجود این تلاشها، خطرات و تهدیدهای محیط زیستی همچنان جهان را تهدید میکنند.
وی به انتقاد از رویکرد مقطعی و پلکانی دولتها در مواجهه با روند تخریب محیط زیست پرداخت و بر لزوم بازنگری در مبانی معرفتی محیط زیست و سلامت شهری تاکید کرد.
نگاه شرق و غرب به محیط زیست
شهردار خرمآباد همچنین به تفاوتهای نگاههای فلسفی و اخلاقی شرق و غرب در حوزه محیط زیست اشاره کرد و اظهار داشت: در شرق، باورهای فرهنگی و دینی در برخورد با محیط زیست تفاوتهای عمدهای با غرب دارد. به ویژه در اسلام، محیط زیست به عنوان نعمت نه غنیمت، نگریسته میشود که آموزههای اسلامی ظرفیتهای نظری فراوانی دارند که میتوانند در حل مشکلات محیط زیستی موثر باشند.
چالشهای عمده محیط زیست؛ناهمترازی تولید و مصرف
وی در ادامه به یکی از چالشهای عمده محیط زیستی اشاره کرد و گفت: امروز، یکی از چالشهای بزرگ محیط زیست، عدم موازنه بین تخریب و فرصتهای جایگزینی است. محیط زیست اگرچه خودسازماندهی و خودترمیمی دارد، اما این فرایند نیازمند زمان و فرصت است که باید به آن داده شود.
شهرداری خرمآباد و نقش آن در مدیریت محیط زیست
بارانی بیرانوند با اشاره به دیدگاههای عمومی که شهرها را بزرگترین تهدیدات محیط زیستی معرفی میکنند، از رویکرد متفاوت خود در مدیریت شهری صحبت کرد: شهرها میتوانند بزرگترین کانونهای تولید دانش، ایده و راهکارهای نجات محیط زیست باشند. شهرداری خرمآباد با رویکردی مبتنی بر حفاظت از محیط زیست، تلاش دارد تا مسائل محیط زیستی را در مدیریت شهری به بهترین نحو حل کند.
توانمندیهای زاگرس و معرفی آن در سطح جهانی
شهردار خرمآباد همچنین به منابع زیستمحیطی زاگرس و مشکلات ناشی از عدم آمایش سرزمینی اشاره کرد و گفت: این منطقه با دارا بودن مواهب خدادادی، نیازمند معرفی به جهانیان است که استانهای شمالی کشور با تهدیدات جدی محیط زیستی روبهرو هستند و باید توجه بیشتری به ظرفیتهای گردشگری و حفظ منابع طبیعی زاگرس داشته باشیم.
همایش بینالمللی؛ معرفی ظرفیتهای لرستان و زاگرس
هدف از برگزاری این همایش را معرفی ظرفیتهای لرستان و زاگرس بهویژه در حوزه گردشگری و زیستبوم به جهانیان عنوان کرد و افزود: این رویداد با نگاه ملی و بینالمللی برگزار شده و محدود به خرمآباد نیست. دغدغه ما معرفی ظرفیتهای زیستمحیطی و گردشگری این منطقه در سطح جهانی است تا بتوانیم زیرساختهای لازم برای توسعه پایدار و متوازن فراهم کنیم.
نشانگذاری و مسؤولیتهای بینالمللی
در این مراسم، به داریوش بارانی بیرانوند، شهردار خرمآباد، حکم ریاست کمیته محیط زیست و سلامت شهری مجمع شهرداران آسیایی نیز اهدا شد. این انتصاب نشان از اعتماد به رهبری وی در مسائل زیستمحیطی و سلامت شهری در سطح بینالمللی دارد.
بارانی بیرانوند در پایان تأکید کرد که با استفاده از ظرفیتهای علمی، فرهنگی و گردشگری، خرمآباد و استان لرستان میتوانند بهعنوان پیشرو در حوزه محیط زیست و توسعه پایدار در کشور و منطقه شناخته شوند.