دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه کشاورزی لرستان؛گذر از کشاورزی معیشتی به اقتصادی
- شناسه خبر: 15627
- تاریخ و زمان ارسال: 15 بهمن 1403 ساعت 11:42

نشان نیوز/بهطور واضح میتوان مشاهده کرد که حوزه کشاورزی استان لرستان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دچار تحولی عظیم شده است. این تحولات نه تنها تولیدات کشاورزی استان را افزایش داده، بلکه به یک حرکت جدی در جهت تبدیل کشاورزی معیشتی به کشاورزی اقتصادی انجامیده است.
تولیدات کشاورزی لرستان به سه میلیون تن رسید
سید عماد شاهرخی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر درخصوص این تحولات گفت: “در ابتدای انقلاب، کشاورزی استان لرستان تنها قادر به تولید ۵۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی بود، اما اکنون با تلاشهای صورت گرفته، این میزان به سه میلیون تن رسیده است.” به گفته شاهرخی، افزایش تولیدات کشاورزی در استان نه تنها نتیجه گسترش اراضی کشاورزی نبوده، بلکه به دلیل اجرای پروژههای نوآورانه همچون احداث ایستگاههای پمپاژ، پیادهسازی سیستمهای نوین آبیاری، و استفاده از کشاورزی مکانیزه به این مرحله دست یافتهایم.
وی افزود: “در حال حاضر، کشاورزی استان از حالت معیشتی که عمدتاً به خودکفایی در تأمین نیازهای اولیه و ضروری مردم محدود بود، به سمت کشاورزی اقتصادی که در آن بهرهوری و تولیدات صادراتی افزایش یافته، حرکت کرده است.”
افتتاح پروژههای کشاورزی در دولت سیزدهم و تأثیرات آن
از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون، ۲۰۲ پروژه عمرانی و اقتصادی در استان لرستان به بهرهبرداری رسیده است که مجموعاً بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار داشته و در نتیجه آن بیش از ۸۰۰ فرصت شغلی برای مردم استان ایجاد شده است.
در ایام دهه فجر ۱۴۰۳ نیز ۸۵ پروژه کشاورزی در لرستان به بهرهبرداری رسید. شاهرخی در اینباره افزود: “اعتبار این پروژهها بالغ بر ۲۹۰ میلیارد تومان بوده که سهم بخش خصوصی از این اعتبار ۱۳۰ میلیارد تومان است و مابقی از طریق تسهیلات تأمین شده است.”
نقش بخش خصوصی در تأمین اعتبار و توسعه پروژهها
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در ادامه گفت: “نکته قابل توجه این است که بخش خصوصی در تأمین اعتبار پروژهها سهم بالایی داشته و این نشاندهنده علاقهمندی بخش خصوصی به سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی استان است.”
پروژههای افتتاحشده در این ایام شامل طرحهای مختلف در حوزههای باغبانی، آبوخاک، دام و طیور، صنایع تبدیلی و تکمیلی، شیلات و آبزیپروری بوده است. این پروژهها در راستای ایجاد اشتغال پایدار و تأمین امنیت غذایی در استان و کشور نقش مهمی دارند.
طرحهای کشاورزی برای آینده اقتصادی لرستان
در کنار پروژههای عمرانی و اقتصادی، شاهرخی به طرحهای آینده کشاورزی استان نیز اشاره کرد و گفت: “ما در حال برنامهریزی برای ارتقای هر چه بیشتر میزان تولید در سطح کشاورزی استان هستیم. هدفگذاری ما بر این است که با پیادهسازی هر چه بیشتر سیستمهای نوین کشاورزی و بهرهبرداری از تجربیات موفق، تولیدات استان را به سطحی بالاتر از سه میلیون تن برسانیم.”
وی تأکید کرد: “با اجرای این طرحها و با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، کشاورزی لرستان قادر خواهد بود به یکی از قطبهای تولیدی کشاورزی در کشور تبدیل شود.”
برخورداری از پروژههای زیربنایی در حوزه آب و خاک
از دیگر پروژههای برجستهای که در این دوره از فعالیت دولت در لرستان اجرا شده، میتوان به پروژههای آب و خاک اشاره کرد. این پروژهها با هدف افزایش بهرهوری و جلوگیری از هدررفت منابع آبی در استان لرستان به مرحله اجرا درآمدهاند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در این خصوص اظهار داشت: “با اجرای این پروژهها، علاوه بر افزایش بهرهوری آب در کشاورزی، شرایط بهتری برای کشاورزان در استفاده از منابع آب فراهم میشود.”
تأکید بر تداوم تلاشها و دستیابی به اهداف بلندمدت
شاهرخی در پایان صحبتهای خود تصریح کرد: “اگرچه گامهای بزرگی در حوزه کشاورزی لرستان برداشته شده، اما همچنان نیاز به تلاشهای بیشتری داریم. باید با بهرهگیری از جوانان متخصص و تکنولوژیهای نوین، تولیدات کشاورزی استان را به سطحی برسانیم که قادر باشیم سهم بیشتری در تأمین نیازهای داخلی و صادراتی کشور ایفا کنیم.”
کشاورزی لرستان از معیشتی به اقتصادی تغییر جهت داده و با تلاشهای مستمر مسئولان و همکاریهای مؤثر بین بخش دولتی و خصوصی، شاهد تحولی عظیم در این حوزه هستیم که به تحقق امنیت غذایی و رشد اقتصادی استان منجر خواهد شد.